Terug

Volg Vandaag Inside

Bestuur Partij voor de Dieren wil Esther Ouwehand niet meer als lijsttrekker

Bestuur Partij voor de Dieren wil Esther Ouwehand niet meer als lijsttrekker

9 sep 2023, 15:28

Het bestuur van de Partij voor de Dieren heeft zaterdag besloten Esther Ouwehand niet meer voor te dragen als lijsttrekker. Dat gebeurt nadat er "meerdere" meldingen van mogelijke integriteitsschendingen waren binnengekomen, zegt partijvoorzitter Ruud van der Velden.

Er is een externe ad-hoc integriteitscommissie ingesteld die onafhankelijk onderzoek zal doen naar de meldingen. De voorzitter wil niet ingaan op de aard van de meldingen. Hij erkent dat het besluit grote gevolgen kan hebben in aanloop naar de verkiezingen.

Fractievoorzitter Ouwehand was niet bereikbaar voor commentaar. Tweede Kamerlid Christine Teunissen bleek toen zij gebeld werd om een reactie niet op de hoogte te zijn van het besluit. "Ik weet van niks." Ook het hoofd voorlichting van de partij wist er niet van.

Het partijbestuur betreurt het dat het deze beslissing heeft moeten nemen. De kandidatencommissie zal volgende week een nieuwe kandidaat-lijsttrekker selecteren, staat in een persverklaring van het bestuur. De Partij voor de Dieren zit met zes zetels in de Tweede Kamer, maar staat al langer in de peilingen op winst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.