Terug

Volg Vandaag Inside

Bestuur Espanyol slaat duel met FC Barcelona uit protest over

Bestuur Espanyol slaat duel met FC Barcelona uit protest over

31 dec 2022, 12:57

Het bestuur van de Spaanse voetbalclub Espanyol ontbreekt zaterdagmiddag uit protest in stadion Camp Nou bij de competitiewedstrijd tegen stadgenoot FC Barcelona. Espanyol is boos dat Barcelona toch kan beschikken over spits Robert Lewandowski, wiens schorsing een dag voor de wedstrijd werd opgeschort.

De Poolse topscorer van La Liga (dertien goals in veertien duels) werd in de laatste competitiewedstrijd voor het WK met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De Spaanse bond legde Lewandowski in eerste instantie een schorsing van drie duels op, omdat hij een beledigend gebaar zou hebben gemaakt naar de arbitrage.

Barcelona tekende bij de geschillencommissie beroep aan tegen die straf. De commissie besloot 24 uur voor het duel met Espanyol om de schorsing voorlopig op te heffen, tot ongenoegen van de tegenstander van Barcelona. Volgens Espanyol wordt hiermee een "schadelijke precedent" geschapen voor alle clubs in La Liga. "We zullen de ploeg op afstand steunen", aldus het bestuur. "Samen vechten we als één team voor meer dan alleen 3 punten." Het duel in Camp Nou begint om 14.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.