Terug

Volg Vandaag Inside

'Besmette' Zirkzee en Gakpo geselecteerd voor Jong Oranje

'Besmette' Zirkzee en Gakpo geselecteerd voor Jong Oranje

6 nov 2020, 16:55

Joshua Zirkzee en Cody Gakpo behoren tot de selectie van Jong Oranje voor de laatste twee wedstrijden in de EK-kwalificatie, tegen de beloften van Wit-Rusland en Portugal. De aanvallers van respectievelijk Bayern München en PSV testten recent positief op het coronavirus. Omdat de internationals van Jong Oranje zich pas woensdag in Zeist hoeven te melden, ziet coach Erwin van de Looi genoeg perspectief om Zirkzee en Gakpo op te nemen in zijn selectie.

PSV'er Gakpo speelde bijna drie weken geleden zijn laatste wedstrijd. De 21-jarige aanvaller stond sindsdien aan de kant vanwege de gevolgen van een coronabesmetting. Zirkzee (19) testte deze week bij Bayern München positief en zit in quarantaine. Het zou mogelijk echter gaan om een vals-positieve test.

Jong Oranje verzekerde zich vorige maand al van kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Hongarije en Slovenië. De Nederlandse beloften hebben na acht wedstrijden de maximale score van 24 punten en hopen de kwalificatiereeks ongeslagen af te sluiten. De ploeg van Van de Looi speelt volgende week zondag in Almere tegen Jong Wit-Rusland en drie dagen later in Portimão tegen Jong Portugal.

Twee delen

Het jeugd-EK is als gevolg van de coronacrisis en het uitgestelde EK 2020 opgeknipt in twee delen. Eind maart wordt de groepsfase gespeeld. De beste acht landen strijden van 31 mei tot en met 6 juni in de finaleronde om de Europese titel.

Selectie van Jong Oranje: Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen, Perr Schuurs (Ajax), Myron Boadu, Dani de Wit (AZ), Justin Bijlow, Tyrell Malacia (Feyenoord), Cody Gakpo, Jordan Teze (PSV), Justin Hoogma, Maarten Paes (FC Utrecht), Joshua Zirkzee (Bayern München), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Sven Botman (Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Justin Kluivert (RB Leipzig), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Kaj Sierhuis (Stade de Reims), Ludovit Reis (VFL Osnabrück) en Danilho Doekhi (Vitesse).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.