Terug

Volg Vandaag Inside

'Beslist niet ondenkbeeldig dat Ajax met Heitinga het nieuwe seizoen in gaat'

'Beslist niet ondenkbeeldig dat Ajax met Heitinga het nieuwe seizoen in gaat'

7 apr 2023, 09:36

Hoewel Peter Bosz afgelopen maandag bij Rondo een open sollicitatie deed voor het trainerschap bij Ajax, is het "beslist niet ondenkbeeldig dat de Amsterdammers met John Heitinga het nieuwe seizoen in gaan." Dat meldt De Telegraaf.

Ajax heeft met de komst van Jan van Halst als voetbalcommissaris en de zeer waarschijnlijke komst van Sven Mislintat als directeur voetbalzaken twee belangrijke technische functies weer ingevuld. Een van de eerste belangrijke zaken waar zij zich samen met Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar over zullen moeten buigen, is de trainerspositie.

Peter Bosz is beschikbaar en deed bij Rondo een open sollicitatie, maar het is volgens De Telegraaf "beslist niet ondenkbeeldig dat de Amsterdammers met John Heitinga het nieuwe seizoen in gaan." Hij wordt door zijn spelers geprezen als coach en bewees zichzelf een dienst met het bereiken van de finale van de KNVB-beker.

Heitinga werd aangesteld als hoofdtrainer na het ontslag van Alfred Schreuder en weet vooralsnog alleen dat hij tot het einde van dit seizoen aan het roer staat. Heitinga zelf wil graag hoofdtrainer blijven, gaf hij deze week aan: "Maar het plaatje moet volgend seizoen wel kloppen."

De oud-international snapt dat hij een risico heeft genomen met zijn beslissing om Schreuder voorlopig op te volgen. "Maar het was ook een kans en ik wil mijn club altijd helpen. We hadden zeven keer niet gewonnen. Ik ben toen ingestapt om het maximale uit de groep te halen. En dat probeer ik iedere dag. Maar ik moet ook roeien met de riemen die ik heb. Je kan me pas echt beoordelen of veroordelen als ik mijn eigen groep en technische staf heb samengesteld."

Johan Derksen gaf deze week in Vandaag Inside aan dat Edwin van der Sar geen knip voor de neus waard is, als hij Peter Bosz nu niet pakt. Bekijk het in de video hieronder.

Johan: ‘Als Van der Sar Bosz nu niet pakt, is hij geen knip voor de neus waard’
4:53
Johan: ‘Als Van der Sar Bosz nu niet pakt, is hij geen knip voor de neus waard’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.