Terug

Volg Vandaag Inside

Beschoten boerenzoon (16) Jouke wijst kogelgat aan: 'Ik zit vol met vraagtekens'

Beschoten boerenzoon (16) Jouke wijst kogelgat aan: 'Ik zit vol met vraagtekens'

7 juli 2022, 20:32

Boerenzoon Jouke Hospes (16) zit vol met vraagtekens. Jouke begrijpt niet waarom de politie zijn tractor woensdagavond bij Heerenveen heeft beschoten.

'Dat is een flink gat', zegt Jouke in gesprek met Nu.nl, wijzend naar het kogelgat. 'Onbeschrijfelijk. Schiet de banden, zo’n groot doel. Ik begrijp er echt niks van. Ik stond ook achteraan. Ik kan er dus ook niet op zijn ingereden. De politieauto’s heb ik gezien, maar de agenten helemaal niet. Daarvoor stonden ze stil, dus ik ging eromheen.'

'Ik dacht wel gelijk, dit is goed mis', vervolgt Jouke. 'Ik zou niet weten wat ik verkeerd heb gedaan. Daarom wil ik heel graag in gesprek met die politieagent en dat wil hij zelf ook. Dat is hartstikke mooi, want ik zit vol met vraagtekens', aldus de 16-jarige boerenzoon uit Akkrum. 

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen Jouke geseponeerd. Hij werd afgelopen dinsdag, 5 juli, tijdens een protestactie langs de snelweg A32 bij Heerenveen aangehouden en woensdag door het OM op vrije voeten gesteld.

'Op basis van een zorgvuldig en tegelijkertijd snel onderzoek komt het OM achteraf bezien tot de conclusie dat er geen aanknopingspunten zijn voor het vervolgen van deze jongeman', aldus het OM in een persbericht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.