Terug

Volg Vandaag Inside

Bert Huisjes legt tijdelijk taken neer als hoofdredacteur WNL

6 mrt 2024, 11:37

Bert Huisjes stapt "tijdelijk opzij" als hoofdredacteur-bestuurder van Omroep WNL. Dat heeft hij woensdag in een mail aan zijn redactie gemaild. Hij heeft dit besloten na de publicatie in het AD waarin tientallen medewerkers spraken van een "angstcultuur" bij de omroep.

Huisjes zegt dat hij "ruimte wil maken voor een onafhankelijk onderzoek naar feiten en omstandigheden rond verwijten die WNL en mijn functioneren betreffen. Door mij en de omroep zijn bij de opbouw van WNL fouten gemaakt, het had anders gekund en gemoeten. Daardoor zijn mensen in de knel geraakt - dat betreur ik ten zeerste. De kritiek heeft mij geraakt en trek ik me aan."

De hoofdredacteur heeft het besluit genomen na overleg met de raad van toezicht.

Bij Vandaag Inside waren Olcay Gulsen en Merel Ek het totaal oneens met Johan Derksen over het vermeende wangedrag van Bert Huisjes: "Dit kun je niet maken!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.