Terug

Volg Vandaag Inside

Berry van Peer verlaat WK-darts na een intense wedstrijd tegen Damon Heta

Berry van Peer verlaat WK-darts na een intense wedstrijd tegen Damon Heta

29 dec 2023, 15:32

Berry van Peer is uitgeschakeld op het WK darts in Londen. De Nederlander begon sterk in zijn derde ronde, maar verloor uiteindelijk van de Australiër Damon Heta. Het werd 4-3 in sets.

Van Peer begon ijzersterk. De eerste set, die de Nederlander zelf begon, won hij met 3-0. Na een snelle break in de leg van Heta eindigde Van Peer de set met een knappe finish van 142.

Het finishen ging Heta in het begin een stuk minder goed af. De Australiër kreeg een setdart in set twee, maar miste de dubbel-20. Van Peer gooide daarna wel zijn dubbel, waarmee de Brabander een 2-0 voorsprong in sets pakte.

Daarna kwam Heta, de huidige nummer 10 van de wereld, terug in de wedstrijd. Hij trok set drie overtuigend naar zich toe. Daarna won hij ook de vierde set, waardoor de stand weer gelijk werd: 2-2.

Na de pauze pakte Heta een voorsprong van 3-2, Van Peer sloeg daarna terug door de zesde set knap te winnen. In de beslissende set was het alsnog de Australiër die de winst pakte met een finish op 151. Hij speelt nu in de volgende ronde tegen Scott Williams.

Raymond van Barneveld strijdt vrijdagmiddag nog voor een plek bij de laatste zestien. Hij speelt tegen Jim Williams. Michael van Gerwen, een van de favorieten voor de titel, speelt in de avond zijn achtste finale tegen Stephen Bunting.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.