Terug

Volg Vandaag Inside

Beroemde stadion Maracanã in Rio wordt vernoemd naar Pelé

Beroemde stadion Maracanã in Rio wordt vernoemd naar Pelé

10 mrt 2021, 09:57

Het wereldberoemde stadion Maracanã in Rio de Janeiro krijgt een nieuwe naam. Het bestuur van de stad heeft besloten het om te dopen tot het stadion Edson Arantes do Nascimento - Rei Pele, vernoemd naar de inmiddels 80-jarige oud-voetballer Pelé.

"Het is een waardig eerbetoon aan een man die over de hele wereld wordt erkend voor zijn nalatenschap voor het Braziliaanse voetbal en voor de bijbehorende diensten aan ons land", aldus de beleidsmakers. Rei' betekent 'koning' in het Portugees.

Pelé, wiens volledige naam Edson Arantes do Nascimento is, speelde vaak in Maracanã en maakte daar in 1969 het duizendste doelpunt uit zijn loopbaan, tijdens het duel tussen Santos en Vasco da Gama.

Maracanã was een van de stadions tijdens de WK's van 1950 en 2014 en ook werd het gebruikt voor de opening van de Olympische Spelen in 2016.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.