Terug

Volg Vandaag Inside

Zo gaat het vernieuwde stadion van Real Madrid eruit zien

Zo gaat het vernieuwde stadion van Real Madrid eruit zien

2 apr 2019, 20:32

Het befaamde Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid krijgt een 'facelift' van ruim een half miljard euro. De werkzaamheden starten ergens in mei, na het seizoen. 'Vanaf nu is het aftellen begonnen', zei clubpresident Florentino Pérez bij de presentatie van het bouwproject, waarbij ook de Madrileense burgemeester aanwezig was.

Pérez sprak van een bouwkundig hoogstandje, dat het stadion van Real Madrid zal veranderen in een 'avant-gardistisch en universeel icoon'. Volgens de clubleider krijgt Real Madrid de beschikking over het 'mooiste, modernste en beste stadion van de wereld.'

De werkzaamheden moeten eind 2022 klaar zijn. Real Madrid blijft gedurende de verbouwing gewoon in het eigen stadion spelen. De clubleiding kondigde zeven jaar geleden de plannen al aan. Door problemen met de financiering moest de ingangsdatum diverse keren worden uitgesteld.

De capaciteit blijft met circa 81.000 bezoekers vrijwel hetzelfde. Grootste aanwinsten zijn een uitschuifbaar dak, een 360 gradenbeeldscherm, een dakterras en tal van winkels en uitgaansgelegenheden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.