Terug

Volg Vandaag Inside

'Berichtgeving over Bosz naar Ajax klopt niet: 'Waarom brengt iemand dat de wereld in?'

'Berichtgeving over Bosz naar Ajax klopt niet: 'Waarom brengt iemand dat de wereld in?'

1 mei 2023, 10:36

Volgens Maarten Wijffels, journalist namens het Algemeen Dagblad, klopt het er niets over de berichtgeving dat Peter Bosz is benaderd om vanaf volgend seizoen trainer te worden bij Ajax. Met dat nieuws kwam presentator Sjoerd van Ramshorst zondagavond naar buiten bij Studio Voetbal.

"We hebben zojuist het nieuwsbericht gekregen van onze collega's bij NOS Radio dat Peter Bosz zou zijn benaderd", zei Van Ramshorst. Eerder liet de clubloze trainer nog in hetzelfde programma weten nog niet te zijn benaderd door Ajax. Bosz, die in seizoen 2016-2017 de leiding had over de hoofdmacht van de Amsterdammers, zei wel open te staan voor een gesprek. "Als Ajax belt, ga ik praten", aldus Bosz.

Volgens Algemeen Dagblad-journalist Wijffels klopt er echter niets van de berichtgeving van de NOS. "Waarom brengt iemand eigenlijk een bericht ‘Bosz gebeld door Ajax’ de wereld in als het niet klopt. Nog geen flinter. Tja. Wacht nou gewoon eens even af", schrijft Wijffels op Twitter, waarna hij het nog een keer duidelijk maakt: "Nee. Klopt niet. En dit is gecheckt."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Heitinga klaar met vragen over zijn toekomst

Ajax-trainer John Heitinga is wel een beetje klaar met vragen over zijn toekomst bij de club. Dat zei de interim-coach na de nederlaag na strafschoppen in de bekerfinale tegen PSV.

"Ik ga er vanuit dat er achter de schermen hard gewerkt wordt en dat er duidelijkheid komt. Ik hoor het wel. Ik ben nu bezig met de volgende wedstrijd van zaterdag tegen AZ", sprak Heitinga, die met Ajax in de competitie op de derde plaats staat. "De afgelopen jaren zijn we verwend geweest. De gifbeker moet nu helemaal leeg. Daarna zul je weer moeten opbouwen en de juiste keuzes moeten maken. De positie waar we nu staan, is niet zonder reden. Je moet kijken naar de balans in het elftal en een sterke selectie krijgen. Dan gaat het erom dat je spelers haalt die er gelijk staan."

Eerder liet technisch directeur Sven Mislintat nog weten dat Heitinga op pole position ligt. "De kans is groot dat Heitinga trainer blijft", zei Mislintat tegenover ESPN. "Ik mag hem graag. Hij heeft deze baan niet voor niets gekregen, maar met een reden. Hij heeft een geweldig karakter en is een oud-speler van Ajax. Ik vind dat we op dit moment een goede manager hebben. We praten met niemand anders. In mijn optiek ligt Heitinga op pole position."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.