Terug

Volg Vandaag Inside

Berhalter bondscoach Amerikaanse voetballers

Berhalter bondscoach Amerikaanse voetballers

2 dec 2018, 18:37

WASHINGTON (ANP) - Gregg Berhalter is aangesteld als bondscoach van de voetballers van de Verenigde Staten. De oud-speler van onder meer PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur moet de Amerikanen naar het wereldkampioenschap van 2022 leiden. Berhalter wordt dinsdag officieel gepresenteerd tijdens een persconferentie waar ook Earnest Stewart aanschuift. De oud-speler van NAC is sinds deze zomer technisch directeur bij de bond en kwam na een lange zoektocht bij Berhalter uit.

,,Gregg heeft veel internationale ervaring, als speler en trainer'', aldus Carlos Cordeiro, voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond over de 45-jarige Berhalter, die als speler tot 44 interlands kwam. Berhalter maakte deel uit van de selectie van de VS die bij het wereldkampioenschap van 2002 doordrong tot de kwartfinales.

De Verenigde Staten wisten zich onder leiding van bondscoach Bruce Arena niet te plaatsen voor het WK van afgelopen zomer in Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.