Terug

Volg Vandaag Inside

Bergwijn wil weg bij Spurs: 'De laatste maanden werd er nauwelijks naar mij omgekeken'

Bergwijn wil weg bij Spurs: 'De laatste maanden werd er nauwelijks naar mij omgekeken'

5 juni 2022, 13:22

Steven Bergwijn wil Tottenham Hotspur snel verlaten, maar weet niet of Ajax zijn nieuwe club wordt. 'Er zijn meer gegadigden', zei de aanvaller vlak voor een training van Oranje in de aanloop naar het uitduel van woensdag met Wales in de Nations League.

Bergwijn heeft niet het idee dat er nog een hoofdrol bij Tottenham Hotspur voor hem in het verschiet ligt. Hij moet daar concurreren met onder anderen Harry Kane en Son Heung-min, respectievelijk de spits van de Engelse nationale ploeg en de gedeeld topscorer van afgelopen seizoen in de Premier League. 'Ik kan ook niet bij Oranje blijven komen zonder dat ik bij mijn club speel', zegt Bergwijn met het oog op het WK in Qatar.

Toch is Bergwijn ook met weinig speeltijd bij de Spurs belangrijk voor Oranje. Vrijdagavond tegen België maakte hij alweer zijn vijfde doelpunt in de laatste vier interlands. Louis van Gaal was na de winst op de 'Rode Duivels' (1-4) lyrisch over de 24-jarige Amsterdammer. 'Depay en Bergwijn kunnen net zo belangrijk worden als Robin van Persie en Arjen Robben op het WK van 2014', jubelde de bondscoach.

Schreuder

Bergwijn heeft al gesproken met Alfred Schreuder, de nieuwe trainer van Ajax. Al wil hij dat zelf niet bevestigen. Hij houdt het bij een veelzeggende glimlach als hem naar de inhoud van dat gesprek wordt gevraagd. De kampioen van Nederland wilde Bergwijn in de winterstop van het afgelopen seizoen al naar Amsterdam halen. Financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen van Ajax vonden een transfersom van 30 miljoen euro toen niet verantwoord.

Ajax heeft zich vorige maand opnieuw bij Bergwijn en Tottenham Hotspur gemeld, maar dat heeft nog niet geleid tot een transfer. De transferwaarde van Bergwijn wordt nu geschat op ruim 20 miljoen euro. Door zijn goede optreden tegen België is hij waarschijnlijk weer iets duurder geworden. Ajax is ook niet de enige club met interesse in de aanvaller die als jeugdspeler van de club uit de hoofdstad naar PSV vertrok.

Bergwijn hoopt dat hij nog voor zijn vakantie weet waar hij komend seizoen speelt. 'Ik wil nu weg bij de Spurs, dat is duidelijk. In de winter mocht ik niet weg en toen heb ik geen problemen gemaakt. De laatste maanden werd er echter nauwelijks naar mij omgekeken daar. Of het belangrijk is dat mijn nieuwe club in de Champions League speelt? Dat is niet eens topprioriteit. Al zou het lekker zijn. Ik wil weer iedere week op het veld staan. Dat is het belangrijkste.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.