Terug

Volg Vandaag Inside

Bergwijn in 2018: 'Ik denk niet dat ik terugga naar Ajax, PSV zit in mijn hart'

Bergwijn in 2018: 'Ik denk niet dat ik terugga naar Ajax, PSV zit in mijn hart'

8 juli 2022, 11:33

Steven Bergwijn speelde zes jaar in de jeugd van Ajax, maar vertrok na een ruzie in 2011 naar PSV. Daar brak de aanvaller door, en verdiende hij in 2020 een transfer naar Tottenham Hotspur. Inmiddels is Bergwijn terug op het oude nest. De 24-jarige aanvaller ondertekende vrijdag een vijfjarig contract bij de Amsterdamse club, en mag zich weer speler van Ajax noemen. 

Iets wat Bergwijn vijf jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden. In ‘Het Pleintje van’ - een rubriek van FunX - besprak de  aanvaller in 2018 als speler van PSV een mogelijke terugkeer bij Ajax. ‘Ik denk niet meer dat ik terugga naar Ajax, nee’, zei de Oranje-international toentertijd. ‘Ik heb daar mooie tijden beleefd, maar PSV zit gewoon in mijn hart nu.’

Ajax betaalt ruim 31 miljoen euro voor de geboren Amsterdammer, een recordbedrag. Dat was met ruim 22 miljoen euro eerst in handen van Sébastien Haller voor zijn transfer vorig jaar van West Ham United.

Klik hier voor de beelden van Bergwijn in 'Het Pleintje Van'. (Uitspraken over Ajax vanaf min. 1.40)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.