Terug

Volg Vandaag Inside

Bergkamp, Kuyt en Koeman willen Engelse club overnemen

Bergkamp, Kuyt en Koeman willen Engelse club overnemen

8 okt 2019, 16:00

Dennis Bergkamp, Henrik Larsson, Dirk Kuyt en Ronald Koeman, als adviseur, zijn in de race om de Engelse voetbalclub Wycombe Wanderers te kopen. Dat meldt sportwebsite The Athletic. De ex-topvoetballers maken deel uit van een consortium. Dit bericht wordt bevestigt door zaakwaarnemer Rob Jansen. Volgens Jansen is de kans op een koop echter afgenomen, omdat de interesse vanuit Wycombe zou zijn verschoven naar de Amerikaanse investeerder Rob Couhig.

Volgende week wordt er gestemt over de toekomst van Wycombe. Sinds 2012 is de club in handen van een groep van zo'n achthonderd supporters. Zij zetten de club nu in de verkoop, zodat investeerders voor een sportieve impuls kunnen zorgen en zo een volgende stap te kunnen zetten.

Het is niet de eerste keer dat Kuyt in verband wordt gebracht met de overname van een Engelse club. Zaakwaarnemer Rob Jansen liet in juni weten dat hij samen met een aantal grote namen op het punt stond om een Engelse club over te nemen. 'Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, waar ik de zaken voor doe, een club te kopen. Ik en de spelers hebben een utopisch beeld hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken.'

Indien het consortium er niet in slaagt om de huidige nummer twee van de League One over te nemen, gaat men volgens The Athletic proberen om een andere club te kopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.