Terug

Volg Vandaag Inside

'Bergkamp is beste aankoop ooit van Arsenal'

'Bergkamp is beste aankoop ooit van Arsenal'

16 apr 2020, 14:07

In 1995 kwam Dennis Bergkamp over van Inter Milan en ging spelen voor Arsenal. Hij zou daar uiteindelijk elf jaar spelen. In de podcast van het BBC-programma Match of the Day bestempelt Ian Wright Bergkamp als 'de beste aankoop ooit' in de clubgeschiedenis van Arsenal.

'Hij was een waanzinnige aankoop voor Arsenal, een speler op wie al het succes gebouwd werd. Bergkamp was geweldig en is zonder twijfel de beste aankoop die de club ooit gedaan heeft. Hij heeft het DNA van de club veranderd. Het was een eer om met een speler van zijn kaliber samen te spelen', zo vertelt Wright.

De oud-spits speelde samen met Bergkamp bij Arsenal van 1995 tot en met 1998. Zelf won Wright drie keer de Premier League en pakte hij vier keer de FA Cup met Arsenal.

Wright meent ook te herinneren dat Bergkamp een moeilijke start had in zijn tijd bij de Gunners. 'In de eerste acht of negen wedstrijden ging het niet goed voor hem. Bergkamp werd gepest, geschopt en ging vrij gemakkelijk naar de grond. We speelden tegen Hartlepool, vlak voor de wedstrijd tegen Southampton (waarin Bergkamp zijn eerste twee doelpunten maakte, red.). De pers schreef uitgebreide stukken over hoe slecht hij was en dat hij zelfs keepers van de tweede garnituur niet kon verslaan. Na een paar wedstrijden zei ik tegen hem: ‘Dennis, je moet de mensen een beetje laten zien dat je er bent’. Hij was groot en krachtig genoeg, dus hij kon zichzelf prima redden. Ik vertelde hem dat hij minder ruimte moest laten, om tegenstanders het idee te geven dat ze hem niet constant konden schoppen.'

Bergkamp speelde uiteindelijk 316 wedstrijden voor Arsenal waarin hij 87 keer tot scoren kwam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.