Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis over zichzelf en Bergwijn: 'Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt...'

22 jan 2024, 10:20

Steven Berghuis is blij met de komst van Jordan Henderson naar Ajax. De aanvaller denkt dat de ervaren middenvelder een puzzelstukje kan zijn in de wederopbouw van de Amsterdamse club en hoopt dat de komst van Henderson ervoor zorgt dat er minder op hem en Steven Bergwijn wordt gelet.

“Heel goed”, reageert Berghuis voor de camera van ESPN op de komst van Henderson. “Een jongen die heel veel heeft meegemaakt en weet wat er voor nodig is om prijzen te winnen. Hopelijk kan hij een puzzelstukje zijn om ons weer verder te brengen. Hij kan dat natuurlijk niet alleen. Daarin zullen we hem moeten helpen en hij ons.”

Berghuis voelt de verantwoordelijkheid om Ajax er weer bovenop te helpen, maar vindt dat er te veel naar hem en aanvoerder Bergwijn wordt gekeken. “Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn, ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers van de Eredivisie hebt, mag je ze eerder koesteren dan andersom.”

ESPN-verslaggever Milan van Dongen vraagt Berghuis of het niet juist een compliment is, als er zo naar je gekeken wordt. “Dat weet ik niet. Maar ik en hij zijn wie we zijn. We zijn aanvallers en moeten creatief zijn en creëren. We kunnen niet bezig zijn met wat er allemaal achter ons gebeurt, dus daarin is met Henderson er iemand bijgekomen die misschien een verbindend puzzelstukje kan zijn. Het zou gek zijn als het probleem bij mij en Bergwijn ligt, laat ik het daarop houden”, besluit Berghuis.

René van der Gijp sprak afgelopen week zijn verbazing uit over de transfer van Henderson naar Ajax. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.