Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis maakt met Klassieker-interview indruk op Koeman: 'Ik heb Steven een appje gestuurd'

Berghuis maakt met Klassieker-interview indruk op Koeman: 'Ik heb Steven een appje gestuurd'

23 jan 2023, 00:00

Ronald Koeman heeft Steven Berghuis een hart onder de riem gestoken. Berghuis heeft met zijn interview na afloop van De Klassieker indruk gemaakt op de nieuwe bondscoach.

"Ik heb een appje gestuurd aan Steven, om te zeggen dat ik het heel goed vond", vertelt Koeman onder meer in de onderstaande video. "Vaak houd je je mond, ook uit angst. Want de media hebben de pen, hebben de microfoon. Hij voelde dat zo en ik was gisteren ook bij de wedstrijd. Dan kom je aan bij De Kuip en ik dacht ‘ga ik naar het voetbal?’. Dan zie je ME, netten, je kunt niet normaal parkeren. Het is een maatschappelijk probleem."

Koeman zat ook op de tribune bij Feyenoord - Ajax. "Er was ook zoveel haat richting Ajax. Jammer dat het niet op een andere manier kan. Ik weet zelf ook wat het kan doen met je familie. Dat wordt niet altijd beseft door mensen die van alles roepen op tv."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Interview Berghuis

Ajax-speler Berghuis haalde na de verhitte Klassieker uit naar de media, waaronder uitspraken van René van der Gijp. René opperde afgelopen week in Vandaag Inside dat Ajax hem thuis zou moeten laten om een eventuele confrontatie met het Feyenoord-publiek te voorkomen.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

"Bijvoorbeeld een René van der Gijp, en dan begin ik met de domste. Voor de dingen die hij zegt in de uitzending." Op welke uitspraken Berghuis precies doelt, is niet duidelijk. Afgelopen week werd de Klassieker - en de rol van Berghuis - besproken in Vandaag Inside (zie fragment onder).

Berghuis vervolgt: "Als je vandaag ziet in het stadion: prima! Fluiten? Oké. Een paar spreekkoren? Oké. Maar mensen worden zó opgehitst door de media. De mensen zijn er ook teleurgesteld over dat ik hier ben weggegaan. En dat mag ook. Die rivaliteit is goed. Maar er komen zoveel domme mensen aan het woord".

Johan Derksen en René van der Gijp konden het niet eens worden over de rol van Steven Berghuis tijdens de Klassieker. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'
2:42
Johan en René botsen over rol Berghuis in Klassieker: 'Gewoon thuislaten!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.