Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis keihard: 'Deze uitslag is Ajax-onwaardig'

Berghuis keihard: 'Deze uitslag is Ajax-onwaardig'

4 okt 2022, 23:10

Steven Berghuis was hard in zijn oordeel over Ajax na de pijnlijke thuisnederlaag (1-6) tegen Napoli in de Champions League. "Napoli heeft ons overklast. Deze uitslag is Ajax onwaardig", zei de aanvaller voor de camera van RTL7.

"Ons niveau moet omhoog en dat heeft Napoli ons heel duidelijk gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat onze ploeg de kwaliteiten heeft, maar we hebben dat vanavond in elk geval niet laten zien. We gaven sommige goals kinderlijk eenvoudig weg. Het is teleurstellend en frustrerend, want verliezen met 6-1 is echt veel te veel."

Schreuder

Ook Alfred Schreuder noemde de nederlaag in eigen huis "Ajax-onwaardig". "6-1 lijkt geflatteerd, maar ik vond dat Napoli veel beter was", zei de Ajax-coach.

Volgens de trainer hadden de bezoekers uit Napels een goede dag en had Ajax een heel slechte dag. "Op dit moment zijn Liverpool en Napoli een maatje te groot voor ons. We zijn als team niet goed genoeg. Wat we willen zien is dat de spelers veel lef aan de bal en technische vaardigheden tonen. Dat hebben we vandaag niet laten zien. We zullen in Italië uit een ander vaatje moeten tappen, want dit is Ajax onwaardig."

1-6

Mohammed Kudus bracht Ajax in de 9e minuut nog wel op voorsprong, maar Napoli leidde halverwege al met 3-1 door treffers van Giacomo Raspadori, Giovanni Di Lorenzo en Piotr Zielinski.

Na rust maakte Raspadori al snel de vierde treffer voor Napoli, waarna ook Khvicha Kvaratskhelia en Giovanni Simeone nog scoorden. Tussendoor kreeg Ajax-aanvoerder Dusan Tadic rood.

Napoli is na drie speelronden koploper in groep A met 9 punten, gevolgd door Liverpool (6), Ajax (3) en Rangers FC (0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.