Terug

Volg Vandaag Inside

'Berghuis had vorig jaar toen hij bij Feyenoord speelde zijn zegje moeten doen'

'Berghuis had vorig jaar toen hij bij Feyenoord speelde zijn zegje moeten doen'

19 dec 2021, 21:30

Willem van Hanegem heeft zondagmiddag een slecht gevoel gekregen van de uitspraken die Steven Berghuis deed na afloop van Feyenoord-Ajax, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Berghuis zei dat Cor Pot het hem vorig jaar, toen hij nog bij Feyenoord speelde, moeilijk had gemaakt.

'Verleden week riep ik nog dat hij het niet zelf zou moeten opzoeken qua gedrag, maar als ik hem dan na afloop voor de camera’s zie staan, vraag ik me wel af wat zijn bedoeling nou precies was,' begint Van Hanegem over Berghuis. 'Ze hadden het hem zo moeilijk gemaakt, vooral Cor Pot, jammerde hij. Nou, laten we één ding nog eens vaststellen. Zoals bij Feyenoord krijgt Berghuis het echt nergens meer. Nooit. Hij was daar God in Frankrijk. Zelfs als hij niet meedeed, durfden zijn medespelers geen vrije trappen meer te nemen want dan nog had hij boos kunnen worden.'

'En de berichtgeving rond zijn persoontje, daar was ook van alles mis mee,' gaat de Kromme verder. 'Nou, nee hoor. Je trekt van Feyenoord naar Ajax, alleen dáár zit de woede bij veel mensen. Die zijn echt niet boos als Cor Pot een keer iets lelijks over je zegt of Dick Advocaat in jouw ogen wel of niet te verdedigend wilde spelen. En Berghuis gaf ook Arne Slot nog even een enorme schouderklop. Die Slot, die snapte het allemaal wel. Ja, dezelfde Slot die er alles aan deed om hem in de Kuip te houden, daar nu nog over vertelt dat hij het zo jammer vindt dat hij toch weg is en inderdaad ook dezelfde trainer die hem na zijn wissel in de Kuip nog eerder een hand gaf dan zijn eigen trainer Erik ten Hag. 

'Ik heb wekenlang opgeroepen om Berghuis met rust te laten, dat bedreigingen te gek voor woorden zijn en dat is nog steeds zo. Maar Berghuis had vorig jaar toen hij bij Feyenoord speelde zijn zegje moeten doen. Nee, toen was het één groep en klopten de media alles op. Nu is hij weg, komt hij als Ajacied terug in de Kuip, laat hij helemaal niets zien, trapte al weer voorzichtig de bal weg na zijn wissel en dan komt hij ook nog even fijntjes vertellen aan wie het allemaal wel en niet lag vorig jaar in de Kuip,' concludeert Van Hanegem.

Lees de hele column hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.