Terug

Volg Vandaag Inside

'Berghuis drijft op conflict, rancune en emotie: plagen, pesten en vernederen'

11 dec 2023, 13:55

Hugo Borst is in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad kritisch op de door Ajax verzonnen actie ‘Silence Social Hate’, waarin Steven Berghuis een van de gezichten is. Borst vindt onder meer dat het beter is om anonieme reageerders compleet te negeren en vindt daarnaast dat Berghuis met zijn gedrag zelf negatieve reacties oproept.

"Tegen hem moet ik even het volgende aanhouden: wat je zaait, is wat je oogst", begint Borst over Berghuis. "Voor wat hij zegt en uitdeelt, geldt hetzelfde. Laten we niet schijnheilig doen. Er gaat geen wedstrijd voorbij dat hij niet alles doet om te winnen. Berghuis is een mix van Søren Lerby, Diego Simeone en Roy Keane. Typische ontregelende middenvelders, terwijl Berghuis de creatievere verbindingsspeler lijkt."

Borst vindt Berghuis de creatievere verbindingsspeler bij Ajax, maar heeft geen goed woord over voor zijn gedrag. "Hij praat tegen zijn (directe) opponent", vervolgt Borst. "Hij drijft op conflict, rancune en emotie. Dat praten bestaat uit plagen, pesten en vernederen. Je krijgt als opponent het hele pakket, inclusief zijn misbaar en een rotschop van achteren. Ik heb de voorbije jaren heel wat tegenstanders (en zij die in de buurt stonden) gesproken: Berghuis is vaak een etterbak en kortsluiting dreigt bij het minste geringste."

De columnist stelt dat Berghuis een 'Argentijnse stijl' heeft. "Onsportief, provocerend, nihilistisch. Ik herken mezelf in hem. Als amateurvoetballer was ik soms een idioot. Mijn mazzel: er waren nooit camera’s aanwezig."

"Onthullende tv-registraties met Berghuis in de hoofdrol wekken zo de ergernis van kijkers, zetten haat in werking. Dat er dan snel naar telefoon en laptop wordt gegrepen, is een teken van de tijd. Mensen kunnen niet zonder die reflex. Het is onuitroeibaar. Gewoon negeren", aldus Borst over Berghuis.

Eerder in Vandaag Inside werd het gedrag van Berghuis ook besproken, nadat hij een rode kaart kreeg tegen Olympique Marseille. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.