Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis kijkt positief terug op Ajax-ontvangst: 'Had ik niet verwacht'

Berghuis kijkt positief terug op Ajax-ontvangst: 'Had ik niet verwacht'

18 nov 2021, 11:50

Steven Berghuis heeft tegenover Ajax Life teruggeblikt op een hectisch jaar, waarin hij de gevoelige overstap maakte van Feyenoord naar Ajax. Na wat opstartproblemen is de Oranje-international uitgegroeid tot belangrijke speler in het elftal van Erik ten Hag. Ook op persoonlijk vlak maakte een zenuwachtig begin plaats voor opluchting, erkende Berghuis.

'Natuurlijk was het spannend hoe mijn overstap zou uitpakken', begint de vleugelaanvaller. 'Maar de goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug en maakte de dingen gemakkelijker voor me. Natuurlijk moest ik de supporters overtuigen en nu nog steeds. Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht', zegt Berghuis in het interview. De 29-jarige aanvaller speelde tot dusver al 16 wedstrijden voor de Amsterdammers en was daarin 5 keer trefzeker en was hij zelfs 7 keer aangever voor een doelpunt.

Zijn productieve start heeft volgens Berghuis niet 1 specifieke oorzaak. 'Voetbal is overal anders. Het ligt er aan wat voor trainer je hebt. Wat vraagt hij van je en op welke positie speel je?', aldus Berghuis, die een nieuwe positie toebedeeld gekregen heeft van trainer Ten Hag. 'Daarom vind ik deze fase leuk, omdat ik op een andere positie speel, waar ik nieuwe dingen leer. Ik heb geen zijlijn achter me en moet me anders oriënteren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.