Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis accepteert schikkingsvoorstel en mist eerste duels van het seizoen

Berghuis accepteert schikkingsvoorstel en mist eerste duels van het seizoen

12 juni 2023, 12:47

Steven Berghuis mist de eerste drie competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen bij Ajax. De middenvelder is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan een voorwaardelijk.

Berghuis kreeg in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen en was daardoor al een duel geschorst. Berghuis maakte na afloop van het duel in Enschede een slaande beweging naar een supporter van FC Twente, die even daarvoor spits Brian Brobbey van Ajax had beledigd.

Berghuis bood daarna zijn excuses aan. De zaak rond Berghuis is niet uniek. Toenmalig FC Zwolle-voetballer Dennis van der Wal kreeg in 2008 een schorsing van drie wedstrijden (waarvan een voorwaardelijk) opgelegd toen hij na de uitwedstrijd tegen MVV een tik uitdeelde aan een fan van de Maastrichtenaren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.