Terug

Volg Vandaag Inside

Benzineprijs maakt voor het eerst sinds februari een flinke daling

Benzineprijs maakt voor het eerst sinds februari een flinke daling

11 aug 2022, 17:14

De benzine prijs ligt voor het eerst sinds februari onder de 2,20 euro. Dat blijkt uit gegevens van UnitedConsumers. Donderdag daalde de gemiddelde prijs van een liter benzine naar 2,198 euro per liter.

De verandering komt met name doordat de prijs van ruwe olie op de markt sinds half juni aan het dalen is. Paul van Selms van UnitedConsumers geeft in gesprek met NU.nl aan dat de brandstofprijzen in vergelijking met de afgelopen jaren nog altijd hoog zullen blijven. "Die prijzen zullen nog wel iets dalen, maar de prijs van olie blijft hoog."

Verder blijft de olieprijs afhankelijk van gebeurtenissen in de wereld, zoals de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. "Stel je voor dat China Taiwan inneemt. Dat zal de prijzen een paar cent doen stijgen", zegt Van Selms.

"We willen geen olie uit Rusland, en de oliemaatschappijen moeten zich houden aan de milieueisen van de overheid", gaat Van Selms verder. "Dat zorgt ervoor dat de olie duurder wordt. En dat vergeten mensen. Uiteindelijk zullen we eraan moeten wennen. Alles went, ook hoge prijzen", aldus Van Selms van UnitedConsumers, dat de landelijke adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen dagelijks bijhoudt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.