Terug

Volg Vandaag Inside

Karim Benzema zet punt achter interlandcarrière

Karim Benzema zet punt achter interlandcarrière

19 dec 2022, 16:02

Karim Benzema heeft zijn afscheid als international aangekondigd. De Gouden Bal-winnaar, die maandag 35 jaar werd, maakte het nieuws een dag na de door Frankrijk verloren WK-finale bekend via Twitter.

"Ik heb mijn best gedaan en de fouten gemaakt die nodig waren om te zijn waar ik nu ben en daar ben ik trots op", schreef Benzema op het sociale medium. "Ik heb mijn verhaal geschreven en het onze loopt ten einde."

Benzema speelde 97 interlands voor Frankrijk, waarin hij 37 doelpunten maakte. De spits van Real Madrid won vorig jaar met Frankrijk de Nations League. Hij werd lang niet geselecteerd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de afpersing van collega-international Mathieu Valbuena.

De aanvaller was geselecteerd voor het WK in Qatar, waar Frankrijk tweede werd na een verloren strafschoppenserie tegen Argentinië afgelopen zondag. Hij liep voor de eerste wedstrijd echter een spierblessure op en vertrok terug naar huis. Hij ging niet in op een uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron om terug te keren naar Qatar voor de finale.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.