Terug

Volg Vandaag Inside

'Benzema is de beste Franse aanvaller ooit'

'Benzema is de beste Franse aanvaller ooit'

16 dec 2020, 10:02

Real Madrid-trainer Zinédine Zidane heeft Karim Benzema een groot compliment gemaakt. Zidane noemde zijn landgenoot na de 3-1-zege van Real op Athletic Bilbao de "beste Franse aanvaller ooit".

De 32-jarige Benzema had dinsdagavond een belangrijk aandeel in de zege op Bilbao. In de slotfase was hij twee keer trefzeker. Een week geleden leidde hij 'De Koninklijke' met twee doelpunten langs Borussia Mönchengladbach, waardoor uitschakeling in de Champions League voorkomen werd.

"Voor mij is hij de beste, omdat hij al zo lang bij Real Madrid speelt en zichzelf blijft bewijzen", aldus Zidane. "Hij heeft meer dan 500 wedstrijden gespeeld en zoveel goals gemaakt. Zijn prestaties en onderscheidingen spreken voor zich. Voor mij is hij zeker weten de beste."

Zidane schaalt Benzema dus hoger in dan onder anderen Thierry Henry (43), die begin deze eeuw grote indruk maakte bij Arsenal en in 2007 naar FC Barcelona ging.

"Hij is nu een completere speler dan vroeger. Hij is geen echte nummer 9, hij denkt niet alleen aan het maken van doelpunten en dat vind ik mooi aan hem", aldus de trainer. "Hij houdt ervan om te combineren met zijn teamgenoten en kansen voor hen te creëren. Maar hij weet ook hoe hij doelpunten moet maken en dat doet hij wanneer het team dat het meest nodig heeft, zoals vandaag. Dat is waar Karim voor staat."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.