Terug

Volg Vandaag Inside

Benzema in oktober voor de rechter in afpersingszaak

Benzema in oktober voor de rechter in afpersingszaak

30 mrt 2021, 18:13

Karim Benzema moet zich op 20 oktober voor de rechter in Frankrijk verantwoorden voor zijn aandeel in de afpersingszaak rond de seksvideo van zijn voormalige mede-international Mathieu Valbuena. Voor de behandeling van de zaak zijn drie dagen uitgetrokken.

Een vriend van Benzema zou Valbuena in 2015 hebben gechanteerd met een seksvideo. De spits van Real Madrid zou de middenvelder destijds hebben aangeraden het geëiste bedrag van naar verluidt 150.000 euro te betalen. Benzema, die sinds de affaire in 2015 naar buiten kwam nooit meer voor het Franse elftal werd geselecteerd, heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend.

De 33-jarige aanvaller van Real Madrid riskeert een celstraf van maximaal vijf jaar en een boete van 75.000 euro. Benzema ontbrak op het EK van 2016 in eigen land en twee jaar later op het door Frankrijk gewonnen WK in Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.