Benauwde zege Atalanta tegen tien man van Cagliari

6 juli 2020, 00:04

Atalanta heeft in de Serie A een benauwde overwinning behaald bij middenmoter Cagliari: 0-1. Uit een strafschop maakte de Colombiaan Luis Muriel in de eerste helft het doelpunt. De thuisploeg moest vanaf dat moment ook met tien man verder wegens een rode kaart voor Andrea Carboni. Ondanks de numerieke meerderheid slaagde Atalanta er niet in om de broze score uit te breiden.

Een doelpoging van basisspeler Hans Hateboer eindigde na de rust op de paal. Hij werd in de 74e minuut gewisseld. Ploeggenoot Marten de Roon speelde de gehele wedstrijd.

Voor Atalanta was het de vijfde zege op rij na de coronastop. De club uit Bergamo heeft de vierde plek stevig in bezit en heeft nog maar 1 punt minder dan nummer 3 Internazionale. De eerste 4 in de Serie A plaatsen zich voor de Champions League.