Terug

Volg Vandaag Inside

Belgische voetbalclubs helpen voedselbank aan 50.000 maaltijden

Belgische voetbalclubs helpen voedselbank aan 50.000 maaltijden

5 apr 2020, 13:30

De Belgische voetbalclubs, verenigd in de Pro League, hebben een gift gedaan van 100.000 euro aan de voedselbanken. Hiermee kunnen 50.000 maaltijden worden bekostigd. Tijdens de coronacrisis neemt het aantal mensen dat in België een beroep doet op de voedselbank toe en daardoor raken de voorraden op.

"Iedere voetbalsupporter weet dat een ploeg meer is dan de basiself op zondag", zegt directeur Pierre François van de Pro League. "Om de moeilijke momenten tijdens het seizoen door te komen, is een sterke bank cruciaal. Zo is het nu ook voor de samenleving. In deze moeilijke periode is het belangrijk dat er een sterke voedselbank is."

De 24 clubs die zijn verenigd in de Pro League roepen hun achterban ook op om geld over te maken naar de voedselbanken. België telt negen regionale voedselbanken, die vorig jaar bijna 170.000 mensen voorzagen van voedingsmiddelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.