Terug

Volg Vandaag Inside

'Er lijkt geen andere optie te zijn dan het EK uit te stellen'

'Er lijkt geen andere optie te zijn dan het EK uit te stellen'

16 mrt 2020, 12:39

De Belgische eredivisie in het voetbal, de Jupiler Pro League, is voorstander van het uitstellen van het EK voetbal. In dat geval kan de eigen competitie worden uitgespeeld en dat geniet de voorkeur van Pierre François, de directeur van de Pro League.

Ook het Belgische voetbal ligt stil vanwege de uitbraak van het coronavirus. Alle wedstrijden zijn geannuleerd tot en met 3 april. De Pro League worstelt nu ook met de vraag hoe verder. "We willen voetballen, maar alleen als de volksgezondheid het toestaat", zegt François bij de omroep RTBF.

"Zodra de gezondheid het toelaat en alle activiteiten hervatten, kan ook het voetbal weer starten. Als ik om me heen kijk, lijkt er geen andere optie te zijn dan het EK uit te stellen. Zo kunnen de nationale competities de draad eind april, midden mei weer oppikken en blijft er nog anderhalve maand over om de nationale kampioenschappen te beëindigen."

VIDEO - Johan ziet kansen in uitstel EK: 'Dit is niet slecht voor Koeman'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.