Terug

Volg Vandaag Inside

Belgische viroloog oppert voetbal met mondkapjes

Belgische viroloog oppert voetbal met mondkapjes

17 apr 2020, 20:30

Volgens de invloedrijke Belgische viroloog Marc Van Ranst is voetballen met mondkapjes de komende periode een optie. Dat zegt hij in de krant Le Soir. "Het is een mogelijkheid."

Volgens Van Ranst gaat het daarbij niet om specifieke chirurgische maskers. "Er zijn er ook die bijvoorbeeld door wielrenners of American Footballspelers onder bepaalde omstandigheden worden gedragen. Die zijn geschikt en makkelijker verkrijgbaar. Je vindt ze wel op internet."

Voetbal met publiek is pas mogelijk als het risico op besmetting tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht, aldus de deskundige. "Het is echter nog te vroeg om over een tijdstip te praten." Het lijkt hem een onmogelijke opdracht het voetbal wat dat betreft te laten wachten tot een vaccin is gevonden.

Van Ranst zegt dat eerder een club uit de Serie B van Italië met mondkapjes wilde spelen, maar dat dit door de scheidsrechter werd verboden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.