Terug

Volg Vandaag Inside

Belgische tv-maker Bart de Pauw doet zelfmoordpoging na MeToo-schandaal

Belgische tv-maker Bart de Pauw doet zelfmoordpoging na MeToo-schandaal

14 feb 2023, 13:00

De Belgische televisiemaker Bart De Pauw is in het ziekenhuis opgenomen na een zelfmoordpoging. De Pauw, die zijn carrière zag stuklopen wegens het lastigvallen van vrouwen, is volgens zijn vrouw buiten levensgevaar.

De 54-jarige De Pauw probeerde thuis een eind aan zijn leven te maken, zegt Ines De Vos, zijn echtgenote. "Het is een cocktail van verdriet, schaamte en boosheid die hem zover heeft gedreven. Hij is al lange tijd in behandeling, het gaat met ups en downs."

De Pauw kreeg ruim een jaar geleden een halfjaar voorwaardelijk voor het belagen van zes actrices en andere vrouwen met wie hij samenwerkte. Hij bombardeerde zijn slachtoffers, onder wie de bekende actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn, onder meer met hijgerige tekstberichten. Het gevierde televisiegezicht zag zijn carrière abrupt in duigen vallen en probeerde tevergeefs de miljoenenschade te verhalen op zijn opdrachtgever VRT.

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via 113 of 0800-0113 en de chat op 113.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.