Terug

Volg Vandaag Inside

Belgische Evenepoel (22) stelt eindzege veilig in Ronde van Spanje

Belgische Evenepoel (22) stelt eindzege veilig in Ronde van Spanje

10 sep 2022, 17:37

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Spanje zo goed als binnen. De 22-jarige kopman van Quick-Step - Alpha Vinyl kwam in de laatste bergetappe geen moment in de problemen. Evenepoel hoeft zondag in de korte slotrit naar Madrid geen aanvallen meer te verwachten en staat op het punt om zijn eerste grote ronde te winnen.

De Belg verdedigde in de twintigste etappe, over 181 kilometer van Moralzarzal naar de top van de Puerto de Navacerrada, een voorsprong van ruim 2 minuten op Enric Mas. De Spanjaard viel één keer aan in de rit met vijf beklimmingen, maar Evenepoel pakte Mas direct terug.

De etappe werd gewonnen door Richard Carapaz uit Ecuador, die zich met zijn derde ritzege ook verzekerde van de winst van het bergklassement. De Nederlander Thymen Arensman eindigde enkele tellen later als tweede.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.