Terug

Volg Vandaag Inside

Belgische bondscoach geschokt na vertrek van Courtois

Belgische bondscoach geschokt na vertrek van Courtois

19 juni 2023, 19:57

Thibaut Courtois heeft de Belgische ploeg verlaten omdat hij in het duel met Oostenrijk de aanvoerdersband niet mocht dragen. Dat heeft bondscoach Domenico Tedesco maandag in een persconferentie gezegd. "Ik ben nog altijd verrast en geschokt", aldus Tedesco.

Vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Kevin De Bruyne zou Courtois tijdens de lopende interlandperiode het aanvoerderschap samen met Romelu Lukaku voor zijn rekening nemen. Tijdens de afgelopen wedstrijd, tegen Oostenrijk, was Lukaku de captain en Courtois zou dinsdag in het EK-kwalificatieduel met Estland de band dragen. "Na de wedstrijd vertelde Courtois dat hij teleurgesteld was en zich vernederd voelde. Hij wilde vertrekken. Ik heb geprobeerd hem over te halen om dat niet te doen. Ik hou van hem als doelman en als mens. Dit is echt heel jammer", aldus Tedesco.

De bondscoach wilde niet veel kwijt over de toekomst van Courtois bij de nationale ploeg. "We hebben morgen een belangrijke wedstrijd tegen Estland en ik wil dat iedereen daar op focust, ook al wordt dat niet gemakkelijk. Het is nu niet het juiste moment om over de toekomst te praten. Het was de beslissing van Courtois om te vertrekken. Er is nog veel tijd tot de volgende wedstrijden in september, we kunnen er later over praten."

Ook Jan Vertonghen was verrast door de beslissing van Courtois. Maar hij hoopt dat de keeper wel beschikbaar blijft. "Hij is de beste doelman ter wereld en een belangrijk onderdeel van de groep. Ik heb hem er graag altijd bij. Na de interland van morgen zijn er enkele maanden om het te laten bekoelen en een weg te vinden. Maar dit is wel een deuk." Matz Sels vervangt Courtois in het doel tegen Estland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.