Terug

Volg Vandaag Inside

Belgisch voetbal wil zich aansluiten bij Nederlands proefproject

Belgisch voetbal wil zich aansluiten bij Nederlands proefproject

3 feb 2021, 15:20

De Pro League van het Belgische voetbal wil graag deelnemen aan een Nederlands proefproject dat testwedstrijden organiseert met een beperkt aantal én op het coronavirus geteste supporters. De vraag werd dinsdag tijdens een kennismakingsgesprek voorgelegd aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, die daarvoor voorlopig echter geen toestemming wil geven.

De KNVB lanceerde in samenwerking met de evenementensector een wetenschappelijk pilotproject om tijdens een beperkt aantal wedstrijden toch publiek - maximaal 1.500 supporters - toe te laten. De overheid keurde de testfase goed, maar door de verlengde lockdown in Nederland is het nog even uitgesteld.

Het Belgisch profvoetbal zou aan dat wetenschappelijk onderzoek graag deelnemen, met een of twee stadions per speeldag. De Pro League begrijpt dat een terugkeer van de fans op dit moment gezien de situatie rond het virus nog niet aan de orde is. Ondanks de aarzeling wees de minister het idee ook niet resoluut af.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.