Terug

Volg Vandaag Inside

België speelt gelijk tegen Tsjechië

België speelt gelijk tegen Tsjechië

28 mrt 2021, 00:00

Het Belgisch nationaal elftal heeft in de WK-kwalificatie ternauwernood gelijkgespeeld tegen Tsjechië. In Praag eindigde de interland in 1-1. Beide ploegen hebben hierdoor 4 punten.

Tsjechië kwam in de 50e minuut op 1-0 door een treffer van Lukas Provod. De Belgen trokken de stand 10 minuten later weer gelijk. Romelu Lukaku draaide goed weg bij verdediger Ondrej Celustka en schoot binnen.

Kevin De Bruyne raakte nog de paal en schoot net naast. België kwam daarna een aantal keer goed weg. Jan Boril schoot in de slotfase hard op de lat. Invaller Lukas Masopust zag zijn schot gekeerd worden door doelman Thibaut Courtois. Maar vooral de redding van Toby Alderweireld was waardevol. De verdediger haalde in blessuretijd een kopbal van Tomas Soucek van de lijn.

De Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy kon niet beschikken over vier spelers die in de Duitse competitie voetballen. Aanvoerder Vladimir Darida (Hertha BSC), doelman Jiri Pavlenka (Werder Bremen), verdediger Pavel Kaderabek (Hoffenheim) en spits Patrik Schick (Bayer Leverkusen) kregen van hun clubs geen toestemming om in Praag in actie te komen, aangezien ze bij terugkeer in Duitsland in quarantaine zouden moeten.

Bondscoach Roberto Martinez van België kon om dezelfde reden geen beroep doen op Thomas Meunier, Thorgan Hazard (beiden Borussia Dortmund) en Koen Casteels (VfL Wolfsburg). Yannick Carrasco ontbrak wegens een blessure.

Tsjechië had de eerste WK-kwalificatiewedstrijd met 6-2 gewonnen van Estland. De Belgen begonnen de kwalificatie met een 3-1-zege op Wales. Eerder zaterdag versloeg Wit-Rusland in de groep Estland met 4-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.