Terug

Volg Vandaag Inside

België naar Daviscup Finals, Zwitserland niet

België naar Daviscup Finals, Zwitserland niet

2 feb 2019, 22:07

UBERLANDIA (ANP) - In navolging van Nederland heeft ook België zich gekwalificeerd voor de Daviscup Finals in Madrid (18 tot en met 24 november). De Belgen wonnen in Uberlândia zonder David Goffin met 3-1 van gastheer Brazilië. Kimmer Coppejans haalde op de indoor gravelbaan tegen Thiago Monteiro het beslissende punt binnen (6-3 6-4).

Door de winst van België zijn alle achttien landen die deelnemen aan de finaleweek van het landentoernooi bekend. De grootste afwezige is Zwitserland, dat zonder Roger Federer en Stan Wawrinka met 3-1 verloor van Rusland. Servië, het geboorteland van Novak Djokovic, kwalificeerde zich dankzij een moeizame 3-2 zege op Oezbekistan wel.

De volgende twaalf landen plaatsten zich via de voorronden voor de Daviscup Finals: Nederland, België, Servië, Australië, Italië, Duitsland, Rusland, Kazachstan, Colombia, Oostenrijk, Canada, Japan.

De vier landen die in 2018 de halve finales van de Daviscup hebben bereikt (Frankrijk, Spanje, Kroatië en de Verenigde Staten), zijn direct geplaatst voor de finale in Madrid. Argentinië en Groot-Brittannië kregen een wildcard.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.