Terug

Volg Vandaag Inside

Beleggersclub dringt aan op opstappen Michael van Praag bij Ajax

5 apr 2024, 16:13

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dringt aan op het opstappen van president-commissaris Michael van Praag bij Ajax. "Ik zou in zijn positie de eer aan mezelf laten en Ajax gunnen dat ze echt een nieuw begin kan maken", zei VEB-directeur en voormalig bestuurder bij toezichthouder AFM, Gerben Everts, voor de camera van NOS.

De omroep meldde vrijdag dat ook Van Praag de fout in is gegaan met aandelen in Ajax, door zijn stukken niet bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te laten registreren. Eerder deze week had de raad van commissarissen, die onder leiding staat van Van Praag, nog algemeen directeur Alex Kroes geschorst omdat die vlak voor het naar buiten komen van zijn aanstelling bij Ajax duizenden aandelen had gekocht. Daarmee zou Kroes zich schuldig hebben gemaakt aan handel met voorkennis.

"Het zijn niet veel aandelen, maar het gaat om het principe", zei Everts tegen de NOS over de misstap van Van Praag. "En het principe, dat heeft hij heel duidelijk ook richting de heer Kroes verwoord. Op dit niveau speel je gewoon als beursgenoteerd bedrijf in de Champions League. En dan moet je gewoon aan de wet- en regelgeving voldoen."

Volgens Everts had Van Praag zijn aandelen in Ajax afgelopen najaar al moeten laten registreren. Dat hij dit heeft nagelaten zou Van Praag ook een boete kunnen opleveren. Everts stelt dat de AFM hier in theorie een boete voor kan opleggen van een half miljoen euro.

Chris Woerts liet zich onlangs in Vandaag Inside uit over Alex Kroes, die door de raad van commissarissen van Ajax geschorst werd wegens het handelen met voorkennis in aandelen van de club uit Amsterdam. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.