Bekerstunt van Cocu en Rooney tegen ManUnited blijft uit

5 mrt 2020, 23:47

Derby County heeft in de achtste finales van het toernooi om de FA Cup niet kunnen stunten. De middenmoter van de Championship, het tweede profniveau in Engeland, bleek niet opgewassen tegen het grote Manchester United. De ploeg van trainer Phillip Cocu ging op eigen veld met 0-3 onderuit. In de eerste helft kwamen Luke Shaw en Odion Ighalo tot scoren. Na de rust trof Ighalo opnieuw doel. De Nigeriaanse aanvaller werd ruim een maand geleden gehuurd van het Chinese Shanghai Shenhua.

Voor aanvoerder Wayne Rooney (34) van Derby County was tegen zijn voormalige club geen hoofdrol weggelegd. Ook de Nederlandse doelman Kelle Roos kon uitschakeling niet voorkomen.

ManUnited speelt in de kwartfinales op 21 maart uit tegen Norwich City, de club van doelman Tim Krul. De Nederlandse keeper stopte woensdag in de penaltyreeks tegen Tottenham Hotspur twee strafschoppen en mede daardoor plaatste de club uit Norwich zich bij de laatste acht.