Terug

Volg Vandaag Inside

Iraans international gearresteerd: 'Omdat hij zich heeft uitgesproken tegen regime'

Iraans international gearresteerd: 'Omdat hij zich heeft uitgesproken tegen regime'

25 nov 2022, 11:20

In Iran is het al langere tijd onrustig vanwege de protesten tegen het strenge regime in het land. Vele onschuldige burgers die zich uitspreken worden opgepakt, waaronder de 26-voudig international van Iran Voria Ghafouri (35).

Dat vertelde Reza Ghoochannejhad bij de NOS, voorafgaand aan het WK-duel tussen Wales en Iran. Volgens Ghoochannejhad - die zijn carrière vorig jaar afsloot bij PEC Zwolle - zou hij zijn gearresteerd omdat hij 'propaganda tegen de staat' zou hebben verspreid. Ghafouri werd niet geselecteerd voor de WK-selectie in Qatar en zou woensdag zijn opgepakt bij zijn club Foolad Khuzestan, uitkomend in de Persian Gulf Pro League.

"Hij ging naar de club om te trainen en is op de club opgepakt, omdat hij zich heeft uitgesproken over de protesten die gaande zijn", zegt Ghoochannejhad. "Hij heeft de bevolking een steuntje in de rug gegeven door een statement te maken en is opgepakt."

In De Oranjewinter noemde Johan Derksen de Iraanse selectie "de ultieme helden van het WK" nadat zij protesteerden tijdens het volkslied. Kijk het fragment hieronder terug.

Johan onder indruk van protest spelers Iran: 'De ultieme helden van het WK'
1:52
Johan onder indruk van protest spelers Iran: 'De ultieme helden van het WK'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.