Terug

Volg Vandaag Inside

'Begin simpel met het weren van uitsupporters en geef ze een langjarig stadionverbod'

'Begin simpel met het weren van uitsupporters en geef ze een langjarig stadionverbod'

1 nov 2021, 11:51

Het liep de afgelopen week rondom verschillende wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie flink uit de hand. Supporters gingen met elkaar op de vuist en zorgden voor een hoop ellende in de stadions. Als het aan Valentijn Driessen ligt is het misschien beter om voorlopig zonder uitfans te spelen.

'Waar komt alle geweld en agressie van vooral groepen jongeren bij voetbalwedstrijden vandaan?', begint Valentijn in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. 'Is het een uitvloeisel van alle coronamaatregelen of dat de jeugd zijn adrenaline niet kwijt kan? Sommige wetenschappers en onderzoekers beweren het, maar bewijs ontbreekt. Of is er sprake van een nieuwe generatie hooligans? Of is het kopieergedrag? Anders valt vuurwerkterrorisme bij een amateurpotje in Brabant toch niet te verklaren?'

Chef Voetbal vindt dat de daders keihard gestraft moeten gaan worden. 'Begin simpel met het weren van uitsupporters', gaat Valentijn verder. 'Pak degenen op die dit ontduiken – als ze zich verraden door te juichen bij een doelpunt – en geef ze een langjarig stadionverbod bij hun favoriete club. Liefst met een fysieke meldingsplicht en een flinke boete. Pak relschoppers in hun p&p, hun portemonnee en privacy.'

'Uitsupporters horen erbij, maar niet op de manier zoals het gaat. De goeden zullen onder de kwaden lijden. Het weren van uitsupporters is tenminste een signaal vanuit de voetballerij om stadionbezoek op termijn te normaliseren. Zonder extra politie-inzet', aldus Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.