Terug

Volg Vandaag Inside

'Begin februari krijgt Ajax na een 17-1 overwinning op Sparta de schaal uitgereikt'

'Begin februari krijgt Ajax na een 17-1 overwinning op Sparta de schaal uitgereikt'

27 sep 2021, 13:52

Hugo Borst pleit voor een speciale prijs voor de nummer twee van de Eredivisie na dit seizoen. De columnist gaat ervan uit dat Ajax al na de winterstop kampioen van Nederland is en vindt dat de tweede plek gevierd moet worden als een hoofdprijs.

Borst concludeert dat PSV en Feyenoord er toe doen voor de Amsterdammers. 'Dat is de harde waarheid. Dat PSV en Feyenoord er voor Ajax niet toe doen is voor iedereen pijnlijk. Zelfs voor Ajax, dat gebaat is bij een beetje tegenstand', schrijft Borst in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. De ploeg van trainer Erik ten Hag won zijn laatste competitieduels met 9-0 (van SC Cambuur), 0-5 (van Fortuna Sittard) en 3-0 (van FC Groningen).

'Begin februari krijgt Ajax, dan landskampioen na een 17-1 overwinning op Sparta, de schaal uitgereikt', gaat Borst verder. Als het aan de schrijver ligt moet de nummer twee een kleinere schaal krijgen. 'Vanwege plek 2, het maximaal haalbare. The best of the rest, en dan een flink bierviltje van zilver, een schaaltje. 'Het schaaltje is geen troostprijs, maar een hoofdprijs! Want het is het hoogst haalbare in een competitie waarin geen maat staat op die andere club', aldus Borst.

Ten Hag is kritisch

Ten Hag was niet volmaakt tevreden na de 3-0 zege op FC Groningen. 'Een puntje van kritiek is dat we te veel kansen hebben gemist. Die 100 procent kansen moeten er in. Doe je dat niet, dan kan je het lastig krijgen. Dat zag je twee jaar geleden in de slotfase van onze thuiswedstrijd tegen Chelsea', doelde hij op de 1-0-nederlaag. "Toen speelden we ook heel goed, maar verloren we wel.'

Ten Hag wisselde vijf keer, in de aanloop naar de thuiswedstrijd van dinsdag tegen Besiktas in de Champions League. 'En we gingen niet minder spelen', zei de trainer van Ajax. 'Maar ik heb al vaker gezegd dat we veel meer dan elf basisspelers hebben.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.