Terug

Volg Vandaag Inside

Beerschot speelt topduel ,,onder voorbehoud''

Beerschot speelt topduel ,,onder voorbehoud''

21 okt 2018, 15:02

MECHELEN (ANP) - Voetbalclub Beerschot Wilrijk speelt de topper in de tweede klasse van het Belgische profvoetbal tegen KV Mechelen ,,onder voorbehoud". Dat heeft de club uit Antwerpen enkele uren voor het duel in Mechelen gemeld. ,,Er is een grote onzekerheid over het verleden, het heden en de toekomst van de competitie'', stelt de club. Omdat er ,,onduidelijkheid is ontstaan in het voetbal" zal Beerschot Wilrijk op het wedstrijdformulier aangeven de wedstrijd onder voorbehoud te spelen.

De derby is van groot belang voor de eersteperiodetitel, maar wordt overschaduwd door het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal. Olivier Somers en Thierry Steemans, respectievelijk hoofdaandeelhouder en financieel directeur van KV Mechelen, werden in dat kader aangehouden en in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping.

Het duel staat onder leiding van de Nederlander Sander van der Eijk, voortkomend uit een samenwerking tussen de voetbalbonden van België en Nederland. Vorige week werd er in de tweede klasse vanwege het voetbalschandaal niet gevoetbald.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.