Terug

Volg Vandaag Inside

Beau van Erven Dorens presenteert deel van uitzending met pannenkoek op zijn hoofd

Beau van Erven Dorens presenteert deel van uitzending met pannenkoek op zijn hoofd

30 nov 2023, 13:20

Beau van Erven Dorens heeft woensdag voor verbazing gezorgd door een deel van een uitzending van de talkshow Beau te presenteren met een pannenkoek op zijn hoofd. “Ik doe mee, jullie hoeven dat niet te doen, is slecht voor je haar.”

Waarom? Om eer te betuigen aan tekenaar Jan Kruis en zijn verzonnen feestdag Sint Pannekoek. Toen Jeffrey Wirtz, de nieuwe sidekick van Beau, hem vertelde dat op 29 november Sint Pannekoek wordt gevierd, legde Beau een pannenkoek op zijn hoofd en bleef zo tot de volgende commercialbreak in beeld zitten.

Zanger Sting, die te gast was bij Beau, wist niet wat hij meemaakte. "Je moet me toch nog eens duidelijk uitleggen waarom je net een pannenkoek op je hoofd legde..", vroeg de artiest.

Sint Pannekoek is een verzonnen traditie uit een stripverhaal van Jan, Jans en de kinderen van de in 2017 overleden tekenaar Jan Kruis. In de oorspronkelijke strip heeft Catootje zin in pannenkoeken. Daarom verzint opa dat het een oude Rotterdamse traditie is om op 29 november dit gerecht te eten. Sindsdien is het feest, vooral dankzij studentenverenigingen en kerken waar het werd gevierd, een heel eigen leven gaan leiden.

Of Beau van Erven Dorens van plan is om vaker een pannenkoek - of een ander gerecht - op zijn hoofd te gaan dragen, is niet bekend.

Screenshot: Beau / RTL

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.