Terug

Volg Vandaag Inside

BBB in laatste peiling nog maar één zetel verwijderd van VVD

BBB in laatste peiling nog maar één zetel verwijderd van VVD

11 juli 2022, 14:43

Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer worden gehouden, is BoerBurgerBeweging (BBB) de tweede partij van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe peiling van Maurice de Hond.

De peiling onder ongeveer 4500 respondenten laat zien dat BBB met 20 zetels nog maar één zetel achter ligt op de VVD, dat op 21 zetels staat. Ten opzichte van twee weken geleden is BBB 2 zetels verder gestegen.

Al sinds de verkiezingen van maart vorig jaar heeft de partij van Caroline van der Plas de stijgende lijn te pakken. Volgens de opiniepeiler kaapt de nieuwe partij vooral kiezers weg bij CDA (5 zetels), VVD (4) en PVV (4). Ook doet de BoerBurgerBeweging het goed bij mensen die vorig jaar niet hebben gestemd bij de Tweede Kamerverkiezingen, aldus De Hond.

Bron: Maurice de Hond

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.