Terug

Volg Vandaag Inside

BBB Berkelland wil verbod op piemelknuffels: 'Kleine kinderen worden ermee geconfronteerd'

26 aug 2023, 13:21

De BoerBurgerBeweging (BBB) in Berkelland pleit voor een verbod op piemelknuffels, wat dit jaar dé publiekstrekker was op menig kermis. Dat meldt mediapartner REGIO8. 

Raadsleden William Geerdink en Bouke Winters hebben hierover vragen gesteld aan het college van Berkelland en hun zorgen geuit middels een geschreven document. "Dit is toch niet normaal!?", schrijft de lokale partij. "We moeten niet normaal gaan maken wat niet normaal is. Het lijkt ons heel erg goed om hier op de strepen te gaan staan."

Volgens de raadsleden zijn er bij BBB Berkelland 'meerdere klachten binnengekomen van verontrustende ouders die met jonge kinderen het kermis terrein opgingen en met de knuffels geconfronteerd werden'. "Kleine kinderen die geconfronteerd worden met dit soort vunzigheid vinden wij uit den bozen", schrijft de partij.

Op menig kermis waren de penisknuffels te verkrijgen in de gokkasten waar je ze kon vangen met een grijper, en te winnen met touwtje trekken. Raadsleden William Geerdink en Bouke Winters hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Berkelland en willen een aanpassing zien in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De partij hoop dat er voor de komende feesten verandering komt en dat deze pluche piemels niet meer voor zullen komen.

Landelijke BBB ziet geen probleem 

De landelijke BoerBurgerBeweging wil niets met het standpunt van BBB Berkelland te maken hebben. "Wij zijn hier totaal niet bij betrokken", vertelt Erik Stegink van de landelijke BBB aan Hart van Nederland. De lokale partij heeft dan wel dezelfde naam, maar zij zijn niet verbonden aan de landelijke partij, benadrukt hij. De landelijke BBB gaat 'bekijken of ze iets kunnen doen aan die naam en gaan hierover in overleg met BBB Berkelland'.

BBB Berkelland claimt zelf op hun website nauwe banden te onderhouden met de Gelderse en de landelijke BBB.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.