Bayern terug aan top na ruime zege

2 mrt 2019, 21:24

GLADBACH (ANP) - Na een lange inhaalrace heeft Bayern München aan de kop van de Bundesliga Borussia Dortmund achterhaald. De titelverdediger won met 5-1 bij Borussia Mönchengladbach, dat daarmee de derde plaats verspeelde aan RB Leipzig. Dortmund verloor een dag eerder bij FC Augsburg.

Al na 2 minuten kwam Bayern op voorsprong. Javi Martínez kopte raak uit een hoekschop van James Rodríguez. Nog geen 10 minuten later maakte Thomas Müller er 2-0 van. Vlak voor rust scoorde Lars Stindl voor de thuisclub. Na de hervatting liep de recordkampioen verder uit door Robert Lewandowski en Serge Gnabry. In blessuretijd benutte Lewandowski ook nog een strafschop.

Dortmund is na de winterstop terug gevallen. In de laatste vijf duels speelde de club van coach Lucien Favre drie keer gelijk en verloor het een keer.

Arjen Robben ontbreekt al langere tijd bij Bayern wegens een blessure.