Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München boos op Deschamps

Bayern München boos op Deschamps

7 okt 2019, 16:19

De clubleiding van Bayern München is boos op de Franse bondscoach Didier Deschamps. De trainer van de wereldkampioen wil dat Lucas Hernández zich toch in Parijs meldt bij de nationale ploeg, hoewel de verdediger volgens de medische staf van Bayern niet kan spelen vanwege een blessure. Deschamps wil dat zijn medici zelf kunnen bepalen hoe fit Hernández is.

"Het gedrag van de Franse bond irriteert me", zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van de Duitse kampioen. "Lucas Hernández kon door zijn blessure afgelopen week niet spelen in de Champions League tegen Tottenham Hotspur en ook niet in de Bundesliga tegen Hoffenheim. Ook de uitspraak van Deschamps dat Hernández desnoods met één been voor Frankrijk wil spelen, heeft ons zeer verrast."

Bayern betaalde afgelopen zomer 80 miljoen euro om de 23-jarige Fransman over te nemen van Atlético Madrid. Hernández kreeg onlangs opnieuw last van zijn rechterknie, waar hij begin dit jaar al aan werd geopereerd.

Door FIFA verplicht

Technisch directeur Hasan Salihamidzic zei zaterdag na de verrassende nederlaag tegen Hoffenheim (1-2) al dat Bayern de geselecteerde Hernández niet wil laten gaan. De wereldvoetbalbond FIFA verplicht de clubs echter om opgeroepen spelers af te staan aan de nationale elftallen. "Van de vier opgeroepen Franse spelers zullen we de fitte Kingsley Coman, Corentin Tolisso en Benjamin Pavard natuurlijk afstaan", aldus Rummenigge.

Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt liet ook van zich horen. "Ik ben verantwoordelijk voor de gezondheid van Lucas Hernández en ik zeg: hij kan de komende interlands niet spelen. Het heeft daarom geen zin om hem naar Frankrijk te laten gaan."

Deschamps reageerde in L'Équipe rustig op de commotie. "We twijfelen niet aan de diagnose die bij Bayern is gesteld. Maar we spelen niet vandaag, we spelen vrijdag. Daarom willen we in alle rust bekijken hoe Hernández er voor staat. Misschien gaat het snel beter met hem. Aan de andere kant begrijp ik volkomen dat zijn club het liefst heeft dat hij in Duitsland in alle rust aan zijn herstel werkt. Ik begrijp hun reactie wel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.