Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Bayern München heeft droomaankoop Sané binnen

OFFICIEEL: Bayern München heeft droomaankoop Sané binnen

3 juli 2020, 11:33

De langverwachte transfer van Leroy Sané van Manchester City naar Bayern München is beklonken. De 24-jarige middenvelder en Duits international tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Duitse landskampioen, bevestigde Bayern vrijdag.

Bayern wilde Sané vorig jaar al in huis halen, maar de onderhandelingen werden afgebroken nadat de speler zwaar geblesseerd was geraakt.

Sané kwam in 2016 over van Schalke 04 en veroverde met Manchester City twee landstitels in Engeland. City werd als kampioen vorige week onttroond door Liverpool.

"Leroy is een geweldige voetballer, die zijn kwaliteiten in de afgelopen jaren steeds weer heeft bewezen, met name in de nationale ploeg", zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "Ons doel is de beste Duitse voetballers bij Bayern te verzamelen. Het contracteren van Leroy onderschrijft dat streven."

Over de transfersom deed de Zuid-Duitse club geen uitspraak. De prijs voor de 21-voudig international lag in ieder geval een stuk lager dan vorige zomer, toen er gespeculeerd werd over een transfersom van 100 miljoen euro of zelfs hoger. Een kruisbandblessure maakte een einde aan de onderhandelingen. Nu zou de prijs die Bayern heeft betaald, mede door de coronacrisis en het feit dat het contract van Sané in Manchester volgend jaar afloopt, rond de 50 miljoen euro liggen.

"Bayern München is een grote club met grote doelen die bij mij passen", zei Sané. "Ik wil met deze club zo veel mogelijk titels pakken en de Champions League staat daarbij bovenaan."

Sané is na de transfervrije doelman Alexander Nübel (Schalke 04) en verdediger Tanguy Nianzou Kouassi (Paris Saint-Germain) de derde aanwinst voor de landskampioen die zaterdag nog de Duitse bekerfinale speelt. Daarin is Bayer Leverkusen de tegenstander.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.