Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München verovert ook wereldtitel voor clubteams

Bayern München verovert ook wereldtitel voor clubteams

11 feb 2021, 21:58

Bayern München heeft donderdag het WK voor clubteams gewonnen. De voetballers uit Beieren waren in de finale in het Qatarese Al Rayyan te sterk voor het Mexicaanse Tigres en vulden zo hun prijzenkast verder aan.

De eerste kans in het met name na rust eenzijdige duel was voor Robert Lewandowski, de Pool die Bayern met twee doelpunten tegen het Egyptische Al Ahly naar de finale had geholpen. Hij maaide geheel tegen zijn gewoonte over de bal en was ook de oorzaak dat een eerste treffer van Joshua Kimmich werd afgekeurd. Lewandowski had in buitenspelpositie het zicht van doelman Nahuel Guzmán beperkt.

Pas na een klein uur viel de naar later bleek enige treffer, al leek het doelpunt van Benjamin Pavard in eerste instantie afgekeurd te worden. De Franse international schoot raak, maar opnieuw leek Lewandowski buitenspel te hebben gestaan. De VAR gaf na lang beraad alsnog goedkeuring aan het doelpunt.

Ook na dat doelpunt veranderde het spelbeeld niet. Bayern-trainer Hansi Flick kon het zich permitteren Lewandowski, Serge Gnabry en Leroy Sané naar de kant te halen. De ingevallen Douglas Costa belaagde Guzmán met een hard schot. Carlos Salcedo zorgde niet veel later voor het grootste gevaar door met een kopbal zijn eigen doelman te verrassen. Na een sprintje pakte Guzmán de bal nog voor de lijn.

De wereldbeker voor clubs betekende de zesde prijs op rij voor de Zuid-Duitse club. Onder leiding van de 55-jarige Flick pakte Bayern vorig seizoen de 'dubbel' in eigen land (landstitel en beker) en won het de Champions League. De 'Rekordmeister' veroverde begin dit seizoen ook de Duitse en Europese Supercup. Slechts één club slaagde er eerder in dezelfde trofeeën (maar dan in Spanje) op rij te winnen: dat was FC Barcelona onder Pep Guardiola in het seizoen 2009-2010.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.