Bayern München loopt averij op tegen Werder Bremen

21 nov 2020, 18:42

Bayern München heeft bij de hervatting van de Bundesliga in eigen stadion tegen Werder Bremen punten laten liggen (1-1). Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz, profiteerde van het puntenverlies van de koploper en naderde Bayern tot op 1 punt dankzij een overwinning bij Arminia Bielefeld (1-2).

Vlak voor rust ontsnapte Maximilian Eggestein namens Bremen aan de aandacht van de verdediging van de regerend landskampioen en prikte de 0-1 binnen. In de tweede helft kopte Kingsley Coman de gelijkmaker binnen na een afgemeten voorzet van invaller Leon Goretzka.

Bij Leverkusen, waar Daley Sinkgraven in de basis stond, opende Leon Bailey de score. Het werd gelijk via een eigen doelpunt van Leverkusen-doelman Lukas Hradecky, maar invaller Aleksandar Dragovic zorgde alsnog voor de zege met een doelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd. Bij Bielefeld hadden Mike van der Hoorn en PSV-huurling Ritsu Doan een basisplaats.

Bayern blijft ondanks de remise nog wel koploper in de Bundesliga met 19 punten. Leverkusen heeft 1 punt minder en bezet nu de tweede plaats.